bio

Bas Verheijden – piano           Janneke van Prooijen-viool                     Ansfried Plat – cello

Hieronder vindt u een beknopt bio van het trio. Wilt u weten hoe The Atlantic Trio op een zondagochtend presteert onder de druk van een live optreden – misschien wel de belangrijkste informatie over een ensemble-? Dan kunt u hier ons live optreden op Radio4 in Spiegelzaal beluisteren:

Atlantic in Spiegelzaal, 15 november 2015: interview – Charles Beckand – Cécile Chaminade

The Atlantic Trio zoekt altijd naar onbekend repertoire dat de spotlights verdient. Hun cd Salon de Chausson (Quintone, 2015) met pianotrio’s van Chausson en Chaminade is daarvan een goed voorbeeld. In Trouw en vakblad Luister kreeg deze opname lovende recensies.

In 2015 nam The Atlantic Trio in opdracht van Tijl Beckand de cd ©Beckand op met daarop het complete teruggevonden repertoire van Charles Beckand (Tijls overgrootvader). Bij die opnames werkten zij samen met onder meer Maarten Koningsberger en het Nederlands Blazersensemble. Van deze cd zijn inmiddels meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

Naast verrassende trio-programma’s met een combinatie van bekende en onbekende meesterwerken biedt The Atlantic Trio samen met Maarten Koningsberger het programma Beethoven in een Kilt! aan – rondom volksmuziek bij grote componisten.

In de formatie Atlantic&Family treedt het trio samen met professionele musici uit hun families op met bijvoorbeeld het Forellenkwintet, Francks Pianokwintet of Chopins 1e Pianoconcert in de versie met strijkkwartet. In Driebergen organiseren zij de kamermuziekserie Atlantic&Family.