bio

ANSFRIED PLAT – cello       JANNEKE van PROOIJEN – viool         BAS VERHEIJDEN – piano

atlantic trio ramen (2)

Het programmeren van onbekende meesterwerken naast hoogtepunten uit het repertoire is één van de speerpunten van The Atlantic Trio. Componisten als Chaminade, Gernsheim, Juon, Taneyev werden door hen de afgelopen jaren weer op de kaart gezet.
Kort na hun oprichting in 2003 maakte het trio tournees naar de Nederlandse Antillen en Noorwegen. In Gjövik werd het Atlantic Chamber Festival opgericht. Ook werd The Atlantic Trio uitgenodigd  voor een masterclass van het Altenberg Trio Wien. In 2008 verscheen een cd met werken van Taneyev en Mendelssohn, in 2010 kwam de cd ‘Traces of Brahms’ uit.               Pianotrio’s van Willem Wander van Nieuwkerk en Alexander Comitas werden opgedragen aan The Atlantic Trio nadat zij hiervan de wereldpremières gaven.
In opdracht van Tijl Beckand (‘Tiende van Tijl’) stond The Atlantic Trio in het middelpunt van een opname-project van de complete teruggevonden muziek van Charles Beckand, de Luikse overgrootvader van Tijl. Bij deze opnames werkten zij samen met bariton Maarten Koningsberger, het Nederlands Blazers Ensemble en musici van het Radio Filharmonisch Orkest. In september 2015 verscheen de cd ©Beckand met deze opnames als geschenk bij Aangenaam Klassiek.
In 2015 verscheen bij label Quintone de cd Le Salon de Chausson met daarop pianotrio’s van Chausson en Chaminade. Deze opname kreeg lovende kritieken in o.a. Trouw en vakblad Luister. In 2017 verschenen de 5 Invocaties van Froukje Verhagen op cd (Dutch Record Company).
Samen met MAARTEN KONINGSBERGER is The Atlantic Trio het  project BEETHOVEN in KILT gestart rondom Beethovens Schotse en Ierse volksliederen voor zang en pianotrio. De cd BEETHOVEn in KILT met de Beethoven liederen, maar ook volksmuziek van o.a. Ravel en Butterworth in een bewerking voor bariton en pianotrio door Verheijden verschijnt in september 2018.
Als Atlantic & Family treedt het trio, samen met professionele musici uit hun families regelmatig op, waarbij ze grotere bezetting als pianokwintetten kunnen programmeren.